0
Je hebt 0 artikelen in je winkelwagen
0
Je hebt 0 artikelen in je winkelwagen
Contact

PIZZA PRIMAVERA

De beste Italiaanse pizza’s maak je gewoon thuis! Met niet al te veel ingrediënten en een béétje geduld, bereid jij de lekkerste krokante pizza’s helemaal zelf. Afbakken doe je natuurlijk in een echte houtgestookte pizzaoven, zoals onze Fiamma! Zo proef je die echte Italiaanse smaak terug in jouw homemade pizza!

Pizza Primavera uit eigen oven

De Pizza Primavera – een heerlijke pizza met gekookte ham, geraspte mozzarella en verse tomaat en basilicum.

Dit heb je nodig voor 4 zelfgemaakte pizza’s

Pizzadeeg

 • 500 gram Italiaans bloem type ’00’
 • 300 ml lauwwarm water
 • 10 gram zout
 • 2 gram gedroogde instantgist
 • Optioneel: 5 gram olijfolie

Pizzasaus

 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • ½ eetlepel lichtbruine basterdsuiker
 • 2 theelepels gedroogde oregano
 • 2 theelepels gedroogde basilicum
 • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Beleg

 • 150 gram gekookte ham
 • 400 gram geraspte mozzarella
 • 2 verse tomaten
 • Rucola naar smaak
 • Basilicum naar smaak
Zó maak je het – pizzadeeg

Begin met het zout op te lossen in het lauwwarme water. Doe vervolgens het zoute water in een kom en voeg hier ongeveer 10% van de bloem aan toe. Meng dit met elkaar totdat de bloem is opgelost. Voeg dan de rest van de bloem toe samen met de gist en meng alles goed. Je zult merken dat het mengen vanzelf overgaat in kneden. Dit kneden doe je voor 10 minuten. Dan heb je als het goed is een mooi glad, soepel en samenhangend deeg. Laat je deeg in zijn geheel voor ongeveer twee uur rijzen.

Nadat je deeg ongeveer twee uur gerezen heeft, verdeel je het in bolletjes van ongeveer 220 gram. Laat deze bolletjes opnieuw rijzen voor minimaal 6 uur. Je kunt dit deeg dus gemakkelijk van tevoren maken!

Zó maak je het – pizzasaus

Zoals altijd beginnen we met de knoflook en ui. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een beetje van de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin eerst de ui en daarna de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg daarna de lichtbruine basterdsuiker toe en laat de ui en knoflook een paar minuutjes karamelliseren. Daarna voeg je de gedroogde kruiden toe en bak je dit even mee. Voeg tot slot de tomatenblokjes toe en laat dit lekker even pruttelen. Je kunt er daarna nog een gladde saus van maken met behulp van een staafmixer.

Laat ondertussen jouw Fiamma lekker vlammen! Het is de bedoeling dat de pizzaoven een halfuurtje aanstaat, voordat je je pizza erin doet. Zo wordt de steen waarop je je pizza legt goed heet.

Zó maak je het – beleg

Rol het deeg uit met een deegroller en doe er een laagje pizzasaus op. Snijd de verse tomaten in plakjes en de gekookte ham in reepjes. Dan kun je beginnen met het beleggen van je pizza’s! Begin met de geraspte mozzarella. Leg hier de gekookte ham en de tomaten op.

Afbakken maar! Als het goed is staat je pizzaoven nu een halfuur te branden en geeft de temperatuur 350 graden Celsius aan. Leg je pizza’s één voor één met behulp van een pizzaschep op de steen in de oven. Na vier minuten kun je je pizza eruit halen. Top de pizza af met rucola en basilicum naar smaak. Geniet van je heerlijk krokante pizza!

Liever een Pizza Salame Piccante of een vegetarische Pizza Verdure? Bekijk onze recepten hier!

Fiamma van Pizzacosì

Meer weten over de houtgestookte pizzaoven?

Heeft u vragen over de pizza ovens? Neem dan vooral even contact met ons op!