0
Je hebt 0 artikelen in je winkelwagen
0
Je hebt 0 artikelen in je winkelwagen
Contact

PIZZA VERDURE

Hoe heerlijk is het om zelf je pizza’s vers te maken, en deze ook nog eens zelf te bereiden in een houtgestookte pizzaoven? Jouw pizza’s krijgen dan de échte Italiaanse smaak. Dat proef je! Met onze ‘Fiamma‘ maak je zelf de lekkerste Italiaanse Pizza Verdure!

Pizza Verdure uit eigen oven

Vandaag delen we een heerlijk vegetarisch recept: de Pizza Verdure! Een geweldig lekkere pizza met diverse (gegrilde) groenten.

Dit heb je nodig voor 4x Pizza Verdure

Pizzadeeg

 • 500 gram Italiaanse bloem type ’00’
 • 3 gram gedroogde gist
 • 10 gram zout
 • 275 tot 300 milliliter water
 • 2 eetlepels olijfolie

Tomatensaus

 • 4 fijngehakte teentjes knoflook
 • 8 eetlepels olijfolie
 • 1500 gram tomaten in stukken gesneden
 • 2 eetlepels verse oregano (gehakt)

Beleg

 • 200 gram buffelmozzarella
 • 200 gram spinazie
 • 2 puntpaprika’s
 • 125 gram champignons
 • 1 aubergine
 • Olijven naar smaak
 • Rucola naar smaak
Zó maak je het – pizzadeeg

Doe de ingrediënten in een kom en meng tot een samenhangend deeg. Kneed het 8 tot 10 minuten door en laat het dan 15 minuten rusten. Verdeel het deeg in vier gelijke delen en maak hier bolletjes van. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur voor 4-5 uur rijzen. We laten het deeg extra lang rijzen vandaag, dat proef je zeker terug in je zelfgemaakte pizza!

 

Zó maak je het – tomatensaus

Begin met de knoflook: deze fruit je even in de olijfolie. Voeg vervolgens de tomaten en oregano toe. Doe het deksel op de pan en laat het even pruttelen totdat het een dikkere saus is. Pureer de saus en breng tot slot op smaak met peper en zout.

Zet ondertussen je pizzaoven aan! De pizzasteen moet goed warm zijn,  zo krijg je de lekkerste krokante pizza. Hiervoor moet de oven minimaal een halfuurtje branden.

 

Zó maak je het – beleg

Rol het deeg uit met een deegroller en doe er een laagje pizzasaus op. Snijd de paprika en champignons en verdeel dit over de pizza’s. Leg ook de spinazie op de pizza’s. Snijd dan de courgette in plakjes en grill deze even. Leg deze samen met wat olijven op de pizza’s en sluit af met de mozzarella.

Jouw Fiamma staat nu als het goed is een halfuur te branden. Zorg ervoor dat de thermometer van je pizzaoven 350 graden Celsius aangeeft. Plaats dan je zelfgemaakte pizza in de oven met behulp van een pizzaschep. Na 4 minuten is jouw veggie Italiaanse pizza klaar. Maak de pizza af met wat rucola en dan het allerbelangrijkste: geniet!

Toch nog vragen

Ook graag pizza's bakken in de tuin?