0
Je hebt 0 artikelen in je winkelwagen
0
Je hebt 0 artikelen in je winkelwagen
Contact

PIZZA SALAME PICCANTE

Ben jij ook zo gek op pizza? Op Pizzacosi.nl delen we elke twee weken een heerlijk recept, zodat jij de meest lekkere pizza’s kunt bereiden in jouw pizzaoven.

Pizza uit je eigen pizzaoven

Met onze houtgestookte pizzaoven ‘Fiamma’ kun jij zelf de heerlijkste pizza’s bereiden in eigen tuin. Het houtvuur van de oven geeft jouw pizza een heerlijke smaak. Zo ervaar je de echte Italiaanse smaken!

Het eerste pizzarecept dat we graag delen is een lekker pittige: de ‘Salame Piccante’! Een smaakvolle pizza met salami, pikante pepers en Sovrano.

Dit heb je nodig voor 3 zelfgemaakte pizza’s

Pizzadeeg

 • 500 gr tarwebloem
 • 300 ml water
 • 7 gr gist
 • 1 tl gedroogde oregano
 • 10 gr zout
 • Olijfolie

Tomatensaus

 • Halve ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 140 gr tomatenpuree
 • 4 tomaten
 • Oregano
 • Peper
 • Zout
 • Olijfolie

Beleg

 • 15 plakjes salami
 • 1 rode peper
 • Sovrano di Bufalo

Zó maak je pizza!

We beginnen met de bodem. Meng de gist, zout en oregano door de tarwebloem. Voeg het water daarna toe. Begin met kneden: doe dit minimaal vijf minuten. Daarna maak je een bal van je deeg. Vet vervolgens een grote kom in met een dun laagje olijfolie. De deegbal smeer je ook lichtjes in met de olie. Leg de bal in de kom en dek deze af met huishoudfolie. Laat de kom een uur op je aanrecht staan. Je zult zien dat je deeg in volume verdubbeld is!

Terwijl je deeg apart staat, kun je vast aan de tomatensaus beginnen. Snipper de ui en knoflook helemaal fijn. Snijd de tomaat in hele kleine stukjes. Verwarm wat olijfolie in een pannetje en voeg hier de ui aan toe en daarna de knoflook. Wanneer de ui zacht is, voeg je de tomatenpuree toe. Daarna mogen de tomatenstukjes erbij. Laat dit alles op een laag vuurtje pruttelen voor ongeveer 10 minuten. Voeg tot slot de oregano, peper en zout toe.

Zorg ervoor dat je ondertussen je pizzaoven aanzet! Het is belangrijk dat de oven een halfuurtje vlamt, zodat de pizzasteen goed warm is.

Sla de lucht uit het deeg en verdeel het in drie gelijke stukken. Met behulp van een deegroller maak je een mooie ronde, dunne plak. Rol de randen en klein beetje op: deze worden dan lekker dik in de pizzaoven. Nu gaan we beleggen! Snijd allereerst de rode peper fijn. Beleg je pizza’s met de tomatensaus, plakjes salami, rode peper en Sovrano di Bufalo.

Als het goed is staat jouw Fiamma nu ongeveer een half uurtje te branden. Zorg dat de thermometer van de pizzaoven 350 graden Celsius aangeeft. Plaats je zelfgemaakte pizza met behulp van onze pizzaschep de oven. Haal je verse Italiaanse pizza na 4 minuten uit de oven. Resultaat? Een heerlijk versbereide, krokante pizza. Buon Appetito!

Toch nog vragen

Ook graag pizza's bakken in de tuin?